pagoto-me-liges-thermides

Σας το υποσχέθηκα, ορίστε η συνέχεια!

#4 Blueberry Protein

Υλικά για 1 μερίδα:

1/2 φλυτζάνι τυρί cottage
1/2 παγωμένη μπανάνα
1/3 φλυτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5-7 σταγόνες στέβια ( προαιρετικό )

1. Πρόσθεσε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψεε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Τοποθέτησε το παγωτό στην κατάψυξη για 2-3 ώρες .
3. Σέρβιρε με το επιθυμητό topping (εγώ χρησιμοποίησα το φυστικοβούτυρο και καβουρδισμένα flakes καρύδας).

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

Θερμίδες: 160
Πρωτεϊνη: 15 γρ.
Υδατάνθρακας: 24 γρ.
Λιπαρά: 1.5 γρ.

#5 Melon Lovers!

Υλικά:

4½ φλυτζάνια φρέσκο πεπόνι (περίπου 1 ολόκληρο πεπόνι), κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
¼ φλυτζάνι μέλι
¼ φλυτζάνι νερό

Άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθέτησε τα κυβάκια από το πεπόνι αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μπορέσουν να παγώσουν σωστά.
Εάν δεν σε βολεύει το ταψί χρησιμοποίησε ένα οποιοδήποτε άλλο σκεύος, φτάνει να υπάρχει κενό μεταξύ των κομματιών του πεπονιού.
Τοποθέτησε το σκεύος στην κατάψυξη και άφησε το πεπόνι να παγώσει για μία ολόκληρη νύχτα αλλά και σε 4-6 ώρες θα είναι έτοιμο.
Τοποθέτησε τα κυβάκια από το πεπόνι σε ένα μίξερ μαζί με το χυμό λεμονιού, το μέλι και το νερό και ξεκίνα το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να είναι ρευστό. Η υφή του πρέπει να έχει αυτή του σορμπέ. Εάν δεις ότι δεν γίνεται πρόσθεσε λίγο παραπάνω νερό. Σε αυτό το σημείο, μπορείς εάν θες να κάνεις το σορμπέ σου λίγο πιο γλυκό προσθέτοντας επιπλέον μέλι.
Μπορείς να σερβίρεις αμέσως ή να το αποθηκεύσεις στη κατάψυξή σου σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για έως και 2 εβδομάδες.

Διατροφικά στοιχεία για όλο το παγωτό:

Θερμίδες: 385
Πρωτεϊνη: 3.75 γρ.
Υδατάνθρακας: 100 γρ.
Λιπαρά: 1 γρ.

#6 Μπανάνα – Σοκολάτα

Όλοι πια ξερούμε ότι η κατεψυγμένη μπανάνα μπορεί να μας δώσει το ωραιότερο παγωτό. Όταν δε συνδυαστεί με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς τότε το απλό παγωτό μπανάνα πάει σε άλλο επίπεδο. Χρειάζεσαι μόνο 4 υλικά.

Yλικά για 1 μερίδα:

3 κατεψυγμένες μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Ξηρούς καρπούς και δάκρυα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Τοποθετείς τα κομμάτια από τις μπανάνες στο μιξερ μαζί με το κακάο και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα σου να γίνει λείο.
Σερβίρεις σε μπωλ και γαρνίρεις με δάκρυα σοκολάτας και ξηρούς καρπούς – δοκίμασε φυστίκια αιγίνης και δεν θα χάσεις 😉

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

Θερμίδες: 82
Πρωτεΐνη: 1 γρ.
Υδατάνθρακας: 21 γρ.
Λιπαρά: 0.4 γρ.

Στα διατροφικά στοιχεία δεν έχουν υπολογιστεί οι ξηροί καρποί και τα δάκρυα σοκολάτας. Οι θερμίδες ανεβαίνουν ανάλογα με το πόσο θα προσθέσεις.

Αν θες να θυμηθείς τις συνταγές του Α’ μέρους, μπες εδώ: Παγωτά με λίγες θερμίδες (Μέρος Α’)

Leave a Reply

All rights reserved J.Gargalianos 2015