blueberry-banana-green-tea-smoothie

Ένα αναζωογονητικό smoothie που μπορείς να φτιάξεις και να έχεις μαζί σου στη δουλειά (και όχι μόνο) για δεκατιανό.

Είναι δροσερό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σε βοηθάει να ξυπνήσεις μιας και περιέχει πράσινο τσάι. Ακούγεται λίγο περίεργος συνδυασμός αλλά πίστεψέ με έχει υπέροχη γεύση.

Υλικά:

  • 1 φακελάκι πράσινο τσάι
  • 3 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 μέτρια μπανάνα, κομμένη σε κομμάτια και κατεψυγμένα
  • 160γρ. κατεψυγμένα μύρτιλλα (blueberries) – περίπου μία κούπα
  • 100γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 250ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. LSA (linseed, sunflower, almonds) – θρυμματισμένος λιναρόσπορος, ηλιόσπορος και αμύγδαλα

Εκτέλεση:

  1. Τοποθέτησε το φακελάκι του τσαγιού σε ένα φλιτζάνι και περίχυσέ το με το βραστό νερό. Άφησέ το για περίπου 4 λεπτά. Πίεσε και αφαίρεσε το φακελάκι και άφησέ το να κρυώσει.
  2. Ανακάτεψε το μέλι στο τσάι μέχρι να διαλυθεί.
  3. Βάλε τη μπανάνα, τα μύρτιλλα, το γιαούρτι, το γάλα, το LSA και το τσάι σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψέ τα.
  4. Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά, τοποθέτησε το smoothie σε ένα ποτήρι ή ένα shaker (για να το πάρεις μαζί σου).

Καλή απόλαυση!

Διάβασε τα οφέλη των υλικών:

    • Πράσινο τσάι: όλοι σου λένε να πίνεις πράσινο τσάι. Ναι έχουν δίκιο, κάνει καλό. Μερικά από τα οφέλη που έχει είναι ότι διασπά το λίπος χάρη στην επιγαλλοκατεχίνη που περιέχει η οποία αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο το λίπος «καίγεται» στο σώμα μας. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, φυσικά αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την άμυνα των αντιοξειδωτικών συστημάτων και συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
    • Μέλι: φυσικό γλυκαντικό που μας χαρίζει ενέργεια με φυσικό τρόπο.
    • Μπανάνα: πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, Β, C, Ε.
    • Μύρτιλλα: πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Ε, περιέχουν επίσης, β καροτένιο και τα ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο.
    • Γιαούρτι: πηγή πρωτεΐνης και κυρίως καζεΐνης (πρωτεΐνη αργής πέψης), πλούσιο σε ασβέστιο και αμινοξέα διακλαδιζόμενης αλυσίδας (BCAA).
    • Γάλα: φυσική πηγή πρωτεϊνών, περιέχει 20% πρωτεΐνη ορού γάλακτος και 80% καζεΐνη, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Επιπλέον, το γάλα χαμηλών λιπαρών αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα και εμποδίζει την έλευση του Alzheimer, καθώς είναι πλούσια πηγή της Β12 – πρωτεΐνη με πρωτεύοντα ρόλο στην διατήρηση των γνωστικών ικανοτήτων του ατόμου.
    • Λιναρόσπορος: πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά με κύριο τις λιγνάνες, Ω3 λιπαρά.
    • Ηλιόσπορος: έχει αντιφλεγμονώδης ιδιότητες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Βιταμίνη Ε, είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου και σεληνίου καθώς και καλή πηγή Ω3 λιπαρών οξέων.
    • Αμύγδαλα: πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά οξέα.

Leave a Reply

All rights reserved J.Gargalianos 2015